Çelik, yaptığı açıklamada, Eskişehir'de 150 bin civarında üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü belirterek, kentte öğrencilerin tercihlerine göre farklı konaklama alternatiflerinin bulunduğunu kaydetti.
Devlet yurtları, özel yurtlar, müstakil evler ve paylaşımlı bütçeli evlerin en önemli seçenekler olduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:
“Özellikle yeni gelen öğrencilerin tercih ettiği 1+1 daireler geçen yıl 5 ila 7 bin lira arasında kiralanıyordu. Bu yıl 10 bin lira civarına ulaştı. 2+1'den 3+1'e kadar dairelerin kiraları ise yüksek Ortalama rakam 15 bin lira. Öğrenci arkadaşımız ev bulmakta zorlanıyor.” “İki veya üç maddi açıdan bağımlı arkadaş buluşup evlerini kiralamayı daha uygun hale getirebilirler. Ayrıca yalnız yaşayan öğrenci arkadaşlarımız da olabilir.”
Çelik, Eskişehir'deki ev sahipleri ve emlakçıların kente yeni gelen gençlere yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.
Yıllardır Eskişehir'de öğrencilerle birlikte yaşadığını belirten Çelik, şöyle konuştu:
“Eskişehirliler öğrencilere kendilerini kendi şehirlerinde, evlerindeymiş gibi hissettiriyor. Biz onlara alıştık, onlar da bize alıştı. Esnaflarımız da öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını esas alıyor. Esnaflarımız öğrencilere yardımcı oluyor. Kuaförden restorana, terziden markete kadar onların ihtiyaçlarını biliyor ve ona göre hareket ediyoruz. “Elbette kiralamalar borçlar kanununa göre yapıldığı için kiracı arkadaşlarımızın ne zaman dikkat etmesi gereken şeyler olacaktır. bir ev kiralamak. Elbette kiralamak isteyen öğrenci arkadaşlarımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor.”