Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Konya’da gerçekleştirilen EKK toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, yatırım, üretim, istihdam ve ihracattan oluşan bir takvim çerçevesinde hayata geçirilen yapısal reformların son durumunun değerlendirildiği belirtildi. ekonominin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmaya yönelik yaklaşım.
Açıklamada, paydaşlarla istişarede bulunularak kararlı ve koordineli bir şekilde uygulanan ekonomik program sayesinde geçen yıl önemli kazanımlar elde edildiği, bu yıl da Türkiye’nin potansiyelinden en iyi şekilde yararlanılarak kazançların artırılması yönünde ilerleme kaydedileceği vurgulandı. özellikle enflasyonla mücadelede.
Bildirgede, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefi doğrultusunda bölgesel kalkınmaya atfedilen büyük önemden bahsediliyor ve şöyle deniliyor: “Bu kapsamda bölgelerin niteliklerini ve potansiyelini dikkate alarak politika tedbirleri belirliyoruz. Bu nedenle rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasını garanti altına alarak gelişmişlik farklarını azaltıyoruz. Ayrıca Yerel Kalkınma Hareketi ile tüm illerimizin siyasi evrelerini belirliyoruz.” “Mevcut kaynakları harekete geçirmek için program ve projeleri birer birer hayata geçiriyoruz.” ifadeler kullanıldı.
TROYA’YA GİDEN YOL HARİTASI PAYLAŞILDI
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) eylem planının geçen ay Şanlıurfa’da, Konya Ovası Projesi (KOP) eylem planının da bugün Konya’da açıklandığını anımsatan, bunlara ek olarak kalkınma planlarıyla yenilikçi proje ve faaliyetlerin sürdürüldüğünü hatırlattı. diğer bölgelerde bölgesel gelişmişlik farklarını en aza indirmek. Hedef alındığı belirtildi.
Açıklamaya göre toplantıda, teknolojisi Türkiye’de finansal altyapıyı güçlendirmek amacıyla geliştirilen ve kağıtla ödeme sistemleri alanında önemli bir marka olan Türk Ödeme Yöntemi (TROY) ile ilgili atılan adımlar değerlendirildi. Ortak TROY kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik atılacak adımlara ilişkin yol haritası hazırlandı.
Toplantıda, ekonominin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmak amacıyla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir yaklaşımla uygulanan yapısal reformların son durumu ele alınırken, bu reformların hızlandırılması için alınabilecek tedbirler de görüşüldü. işi başlat. tartışıldı.
“Önümüzdeki dönemde de ilgili tüm kurumlarımızla iş birliği ve koordinasyon içinde hayata geçireceğimiz yapısal reformlarımızı EKK toplantılarında da yakından takip etmeye devam edeceğiz. Temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadelemizi bütüncül bir şekilde sürdüreceğiz. Türkiye’nin Yüzyıl vizyonuyla kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi sağlarken, daha adil gelir dağılımını ve refah artışını daimi olarak sağlayacağız.” “